Clicky

KFC Varsenare 1 - 2 KSV Rumbeke

Wedstrijd Akern op zaterdag 6 januari 2024 om 19:30

Verslag wedstrijd

Zaterdag 6 januari 2024, dag van Driekoningen, mochten onze Bricx-mannen richting KFC Varsenare. We wisten op voorhand dat het een moeilijke wedstrijd ging worden, maar voor de wedstrijd zagen we dat de mannen van trainer Fanny Schamp duidelijk veel goesting hadden in een leuke pot voetbal.

Vanaf het begin konden we al snel de match naar ons toe trekken. KSVR kon heerlijk het balletje rond tikken waardoor we dicht bij het doel van de thuisploegen konden geraken maar de laatste fase werd telkens de nek omgewrongen of niet goed benut. KFC Varsenare kon af en toe door de mazen van het net glippen maar onze defensie en goalie hielden voet bij stuk. KSVR domineerde de volledige eerste helft maar tot scoren kwam het helaas nog niet.

Tweede helft stond Varsenare iets gretiger op de mat, maar KSVR bleef alles onder controle houden. Amper 2 minuten ver in de tweede helft kon Vachtje het leer o zo heerlijk in het mandje vlammen en Vonckie mocht zich voor de eerste keer van deze avond omdraaien (0-1-). De wedstrijd ging snel op en neer. Varsenare liet het niet zo maar gebeuren met deze achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. In minuut 67 kon Varsenare de gelijkmaker tegen de netten prikken (1-1). KSVR nam hier geen vrede mee en ons Vachtje lag telkens op de loer. Met in zijn gedachten om de kroon van Driekoningen op zijne hoofd te kunnen zetten na afloop van de match. In minuut 75 met een schicht kon Vachtje het leer heerlijk tegen de netten knallen en bracht zo KSVR terug op voorsprong (1-2). In het laatste kwartier was het bikkelen om overeind te blijven aan beide kanten. Varsenare nam duidelijk geen vrede met deze achterstand, maar onze defensie smeet zich voor ieder bal en onze goalie was op zijn hoede. Het was pompen of verzuipen, het kostte bloed, zweet en tranen om de overwinning binnen te halen.

Proficiat mannen met deze prachtige overwinning op Varsenare. Zaterdag 13 januari 2024 ontvangen we R. Dottignies Sport om 19u op het Rumbeekse Sportpark. Supporters allen op post.